inboedelverzekering

Hoe kies je als student een inboedelverzekering?

Als student heb je het over het algemeen niet zo breed en wil je toch ook wel een beetje van het studentenleven genieten. Om ervoor te zorgen dat je niet je hele inkomen spendeert aan vaste lasten zoals kamerhuur en verzekeringen kun je het beste eerst een aantal verzekeringen met elkaar vergelijken voordat je deze afsluit. Dit geldt ook voor een inboedelverzekering.

Waardevoller dan je denkt

Nu denk je wellicht dat je als student niet zoveel in huis hebt om te laten verzekeren maar als je even goed rondkijkt op je studentenkamer zou dat toch zo maar eens heel wat meer kunnen zijn dan gedacht. Iedere student heeft een computer, telefoon of tablet en vaak staan er nog meer waardevolle spullen op je kamer die je beter ook kunt laten verzekeren.

Kijk en vergelijk

Een Inboedelverzekering voor studenten kan je als student ook afsluiten samen met andere verzekeringen. Als je dit bij dezelfde verzekeraar doet betekent dit vaak dat je korting krijgt op het totaalpakket. Je kunt niet bij iedere verzekeringsmaatschappij een aparte inboedelverzekering afsluiten die alleen voor studenten bedoeld is maar ze bestaan zeker wel. Hiervoor betaal je een relatief lage premie maar het is wel verstandig om even te kijken of het ook de totale inboedel dekt. Om te bepalen voor hoeveel de inboedel verzekerd dient te zijn kun je het beste alles wat je hebt op waarde schatten zodat je weet dat je niet teveel gaat betalen maar ook niet onderverzekerd bent.

Bepaal wat bij jou past

Een inboedelverzekering dekt de schade aan je spullen maar dat kan op verschillende manieren zijn. Naarmate je meer laat verzekeren kost dit je meer premie maar dan krijg je ook meer vergoed als er iets gebeurt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vergoeding bij brandschade of inbraak maar ook aan schade door stroomuitval of een ramp. In het laatste geval betaal je meer premie dus vraag jezelf van tevoren goed af wat de waarde is van de spullen die je bezit en wat je wilt laten verzekeren. Zo kom je uit bij een inboedelverzekering die bij jou en jouw situatie past en waarvoor je nooit teveel betaalt.