motorrijlaarzen tips

Maak kennis met de veiligheidsvoorzieningen van je motorlaarzen

Op zijn minst moeten je motorlaarzen stevig zijn. Verderop, wil je een aantal specifieke kenmerken bekijken, afhankelijk van hoe (en wat) je rijdt.

STREETBIKE LOOK Je hebt een vrij breed scala aan opties, maar leerconstructie is een must, net als over-de-enkelbescherming. Blijf uit de buurt van veters (ze kunnen vast komen te zitten in de mechanica van je fiets); laarzen met rits zijn sneller aan en uit te trekken en zijn vaak waterdicht. Stevige synthetische zolen zorgen voor een goede grip van de bestrating tijdens stops en zorgen ervoor dat u de voetsteunen met minder ongemak omlaag drukt. Hakken moeten breed en laag zijn, maar met voldoende hoogte om de voetsteunen aan te haken. De teen moet comfortabel onder de schakelhendel passen. Een shifter-patch is geen noodzaak, maar draagt ​​bij aan de levensduur van de boot, waarbij de versnellingshendel over de bovenkant van de linkerschoen schuurt. Traditioneel zwart geeft vuil minder weer en haalt de shifter slijtage weg.

DIRTBIKE LOOK Zoek naar gespecialiseerde laarzen met veel plastic harnas en epische enkelsteun. Staal of versterkte schachten zijn een must. Met een gladdere zool kunt u uw voeten in de bochten zetten tijdens glijbanen in flattrackstijl. Stout scheenbescherming verdedigt tegen stokken en rotsen. Met gespen in skischoenstijl (meestal vier) kun je je pasvorm snel aanpassen. Speciale grippanelen op de linker schoen passen bij de selectiehendel. Een elastische bovenpakking voorkomt vuil. Een aparte binnenschoen biedt betere pasvorm en comfort.

ADVENTURE LOOK Je zult veel van dezelfde functies willen hebben als een dirt-boot, maar korter en lichter; je hebt een schoen nodig die ook comfortabeler is om in te lopen – pak er een met een zool die flexibeler is en die meer tractie biedt. Het moet weerbestendig zijn en er goed uitzien voor een model met Gore-Tex-voering.

RACER LOOK Gespecialiseerd schoeisel neemt je mee door middel van zware, scheve hoeken – goede racelaarzen bieden vervangbare plastic sliders aan de buitenkant van de schoenertienen.
Tips & Tricks motorlaarzen motor tips leren rijden